Naše mise

Přinést do České republiky zdravý energetický nápoj, který je cool. 

Ahoj, jmenuji se Pavel Charous a stojím za vzniknutím značky Yerb.

Už od mládí hodně sportuji, vystřídal jsem plno sportů a cením si jakéhokoliv pohybu. Mám za sebou 6 let karate, 5 let závodního střílení, 7 let tenisu a teď začínám Brazilské Jiu Jitsu. Zajímám se o zdravý život, výtažky a doplňky stravy. Proto jsem už nějakou dobu chtěl vyrobit něco, kde bych spojil moji vášeň pro pohyb, zdravý život a svobodu. Něco, co by mi v jedné dávce dalo přesně to, co bych sám užíval na denní bázi ať už při sportu, nebo jen na zvednutí koncentrace a energie.

Nápad na vytvoření energetického nápoje z Yerba Maté jsem dostal na Anglickém hradě Tintangel – kde se měl před 1200 lety narodit Král Artuš.

Pod hradem v Merlinově jeskyni jsem potkal skupinku lidí, která na tom krásném místě meditovala, pálila vonné tyčinky a manifestovala. Jakmile meditace skončila, tak jsme se seznámili a dali jsme se do řeči. Po krátké době si Marc začal chystat do hrnku bez ucha velice zvláštní horký nápoj, který vypadal jako zelený kopeček. Moc mě to zaujalo. Už jsem předtím slyšel o Yerba Maté, poprvé jsem ho ale viděl na vlastní oči. Začal jsem se o tuto tradiční bylinu z Jižní Ameriky více zajímat a čím více jsem se o ní dozvěděl, tím víc mě fascinovala. Rozhodl jsem se, že ji zkusím představit lidem v Evropě.

Jak ale na to? Příprava trvá docela dlouho, je komplikovaná a naučit Evropany nové tradici z Jižní Ameriky nebylo úplně reálné. Tak jsem se zaměřil na to, co tady u nás doma známe a máme rádi: dobrá chuť, kvalita a rychlost přípravy.

Začal jsem tedy vymýšlet složení tohoto nového produktu.  Ingredience musely splňovat hned několik účelů: museli podporovat výkon, výdrž, regeneraci, soustředění, celkové zdraví těla a musely být přírodní, žádná chemie. Ale hlavně, muselo to být něco, co bych sám užíval.

Věřím, že každý z nás má potenciál stát se nejlepší verzí sama sebe. A nejlepší způsob, jak s touto životní cestou začít, je vybudovat si zdravé tělo a zdravé návyky. Jak staré rčení praví: Ve zdravém těle zdravý duch.

Proto začněte tady a teď.

Příběh značky

Květen 2023

Dostali jsme nápad na drink z Yerba Maté jako má například Guayaki.com. Skvělý zdravý energetický drink. Nejdříve chceme plechovky, ale produkce je hodně náročná. Chceme něco dostupnějšího.

Červen 2023

Máme první hrubou kostru složení po studování efektů vhodných ingrediencí. Zavrhujeme tabletovou formu a máme v plánu práškovou formu.

Červenec 2023

Zkoušíme nové kombinace a první vzorky. Někde ubereme, jinde přidáme ingredience pro optimální chuť a účinek. Tak, aby nám to chutnalo a mohli si za složením stát.

Březen 2024

První balení Yerbu je hotovo. Hygienicky a potravinářsky vše prošlo, ale potřebujeme feedback ještě z trhu. Prodáváme po kamarádech a rodině.

Červen 2024

První gastro podniky kupují Yerb. a dělají z toho energetický milkshake. Forma konzumace, která nás nenapadla, ale zní to skvěle! Po jednotkách prodáváme.

Červenec 2024

Chceme Yerb. dostat k co nejvíce lidem a proto plánujeme e-shop i zainvestovat do výroby dalšího Yerbu, pokud se nám podaří oslovit dostatek lidi - přes HITHIT kampaň. Jízda začíná!

Červenec-Srpen 2024

Přípravujeme HITHIT kampaň, která by měla být spuštěna příchodem podzimu, abychom našim podporovatelům doručili Yerb. pod stromeček. Buďte přitom! Děkujeme!

P.CH.

Buď součástí našeho příběhu

Pokud jsi podnik a máš zájem Yerb. dát do své nabídky, napiš nám a my se co nejdříve ozveme.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely vyřešení vašeho dotazu.